5 redenen om lid te worden van een Mastermind groep

Voor de meesten is het concept van een Mastermind groep relatief nieuw, ondanks het concept al 75 jaar geleden door Napoleon Hill is bedacht in zijn boek Think and Grow Rich. Een Mastermind groep is ontworpen om  je te helpen bij uitdagingen met behulp van de gezamelijke intelligentie van de groep.

In dit artikel vind je meer over het concept van een Mastermind. Het komt erop neer dat een Mastermind bestaat uit een groep van ambitieuze mensen die elkaar periodiek spreken om uitdagingen en problemen samen aan te pakken. Hierin staan er vaak bepaalde onderwerp centraal.

De groep steunt elkaar hierin, geven advies, delen hun netwerk en pakken samen zaken aan wanneer dat nodig is. Er is ook veel 1-op-1 mentorschap en als je het geluk hebt om een Mastermind te vinden zul je waarschijnlijk een duidelijke verandering zien in jezelf en/of je bedrijf.

Waarom is een Mastermind geschikt voor jou?

Exclusief
Je maakt deel uit van een exclusieve gemeenschap. Het lid worden van een Mastermind was voorheen moeilijker dan het nu is. Je moest dan worden uitgenodigd door andere leden en al contact hebben met bepaalde personen. Ondanks het nu makkelijker is geworden om Mastermind groepen te vinden blijven alle voordelen van een groep hetzelfde. Dat betekent dat andere leden jou net zoveel nodig hebben als jij hen, waarbij de verzameling van ervaring en kennis in de groep van waarde is voor alle betrokkenen.

Advies
Als je eenmaal betrokken bent bij een mastermind, is dat gevoel van “alleen zijn” tijdens het worstelen met je zelfontwikkeling of het runnen van je bedrijf verdwenen. Je bespreekt samen je doelen en strategie om succes te behalen. De andere leden van de groep worden hiermee elkaars persoonlijke mentors en soms zelfs zakelijke adviseurs en vice versa.

Samenwerking
Samenwerking is waar het om draait. Misschien vind je zelfs iemand in de groep die perfect geschikt is om samen met jou aan een project te werken. Of misschien ben jij wel de perfecte persoon om ook een ander lid te helpen. De groep werkt samen, om samen meer te bereiken.

Netwerk
Vergroot je netwerk. Met het deelnemen aan een Mastermind is de kans groot dat je je netwerk uitbreidt. Met name als je onderneemt en zaken doet, dan weet je hoe belangrijk je netwerk kan zijn. Door lid te worden van een mastermind, voeg je onmiddellijk nieuwe mensen toe aan je netwerk en daarmee mogelijk een deel van het netwerk van degenen in je groep.

Blijven leren
Iedereen in de Mastermind groep is uniek met zijn eigen achtergrond, vaardigheden, ervaring en connecties. Door je interactie met de groep en het delen van je uitdagingen, is het vrijwel zeker dat iemand in je Mastermind een oplossing, verbinding of tactiek voor je zal hebben. En natuurlijk kun jij een andere in de groep hetzelfde bieden om te helpen.

Masterminds zijn dus ongelooflijk waardevol en kunnen wonderen doen voor zowel je persoonlijke ontwikkeling als die van je bedrijf. Groeien in een groep is niet alleen effectiever, het is ook effectiever en leuker!

Waar vind je een Mastermind groep?

Wil jij graag een Mastermind vinden die je helpt met het behalen van succes? Schrijf je dan nu in voor een Mastermind groep in jouw omgeving of volg een van de online Mastermind groepen.

Geef een reactie