6 fouten bij het aansluiten bij een Mastermind groep

Volgens de Global Entrepreneurship Monitor zijn er wereldwijd meer dan 582 miljoen ondernemers en neemt de trend elke dag exponentieel toe. Gezien de overvloedige voordelen van ondernemerschap, ontbreekt het op één gebied, namelijk verantwoording. Meestal mislukt hun onderneming omdat er niemand is om hen te controleren. Ondernemers werken voor zichzelf. Daarom leren ze van hun ervaringen terwijl ze vooruit gaan. Een mastermind groep is de geniale oplossing voor al deze problemen. vergelijkbare zakelijke doelen en willen elkaar helpen vooruitgang te boeken. Ze vieren niet alleen successen maar helpen elkaar ook wanneer nodig. Omdat dit geen zakenpartners of zakelijke bijeenkomsten zijn, kunnen mensen openlijk praten over hun problemen en ideeën opdoen voor verbetering. Bovendien is het een vorm van netwerken en geeft het toegang tot waardevolle bronnen.
Hoe vind je een mastermind groep?


De aanbevolen manier om een mastermind te vinden is door te netwerken binnen uw branche met gelijkgestemden. U kunt zich aansluiten bij een bestaande groep of er zelf een oprichten. Hoewel er talloze voordelen zijn aan het deelnemen aan een mastermind groep, hebben veel ondernemers ook slechte ervaringen opgedaan. De sleutel tot succes is het vinden van een mastermind groep die bij u past. Hieronder zetten we de top 6 fouten op een rij die mensen maken als ze zich aansluiten bij een mastermind groep.

1. Mastermind groep beschouwen als een magische pil

Niemand heeft gezegd dat mastermind leden de business voor je zouden runnen. De meeste mensen verwachten magische oplossingen voor het bereiken van professioneel succes. Je moet nog steeds het werk doen, zelfs nadat je een mastermind groep hebt gevonden. Leden moeten actief deelnemen, zich inspannen, en om hulp vragen wanneer dat nodig is.

2. Geen criteria stellen wanneer je lid wordt van een mastermind groep

Voordat je lid wordt van een mastermind groep, leer de in’s en out’s van de groep. Een goede coach zal u begeleiden, maar het is essentieel om u niet alleen te laten beïnvloeden door de hotshot coach. Begin met het onderzoeken van de leden en hun zakelijke doelstellingen. Je moet lid worden van een mastermind met mensen op hetzelfde niveau als jij. Bepaal vervolgens de doelstellingen en de aard van de groep, de doelen die de leden hopen te bereiken, en hun vergaderschema’s. Het kiezen van de juiste groep zal het verschil maken in uw ondernemerstraject.

3. Je hebt geen tijd voor de groep

Een mastermind groep kan alleen werken als alle leden toegewijd zijn en zich volledig inzetten. Nadat u een mastermind groep heeft gevonden, moet u de bijeenkomsten bijwonen. Als je de tijd niet kunt beheren om consistent te zijn met de bijeenkomsten, schakel dan over naar een andere groep met minder bijeenkomsten die passen in je schema of neem zelfs een pauze als lid van een Mastermind groep. Het basisprincipe achter deze groepen is gebaseerd op wederzijds respect en begrip.

4. Gratis masterminds groepen zijn een risico

Iedereen houdt van een koopje, maar het succes van je bedrijf riskeren op een gratis lidmaatschap is een slecht idee. Er zijn maar heel weinig waardevolle gratis mastermind groepen. Bovendien, de meeste van hen zijn grote groepen. Meer leden missen de voordelen van kleine persoonlijke meetups. Betaald lidmaatschap geeft u meer opties om de beste groep voor uw behoeften te kiezen. Betaling is een extra verzekeringsfactor om te garanderen dat leden toegewijd blijven.

5. De rollen zijn onduidelijk

Net als in elk bedrijf, moeten de doelstellingen van de mastermind groep ook duidelijk zijn. Een goed functionerende groep is er een die duidelijk de rol van elk lid vermeldt. De verantwoordelijkheden moeten gelijk verdeeld worden, zodat niemand overbelast wordt. Een effectieve groep zal de taken verdelen van het plannen van bijeenkomsten, het vastleggen van de doelen van elk lid, en het specificeren van de verantwoordingsmethoden. Een lid maakt gewoonlijk een plan vóór de vergaderingen om de leden vooraf te informeren.

6. Er is geen manier om meer coaching tijd te krijgen

Een efficiënte mastermind groep bestaat uit maximaal 6-8 leden. Een kleinere groep is veel nuttiger dan een grotere groep omdat er een sterkere band is tussen de leden. Er zijn weinig voorbeelden gezien waar een bel wordt gehouden om de spreektijd voor elk lid in grote groepen te beperken. Dit betekent echter niet dat leden urenlang mogen samenzitten en klagen over de industrie. Er moet binnen de groep flexibiliteit zijn voor leden die extra begeleidingstijd en middelen nodig hebben. Het is een goed idee om te informeren of de groep extra hulp zal toestaan voordat u zich bij hen aansluit.

Je kan het ook overwegen je aan te sluiten bij een groep met een professionele coach die gewend is om masterminds te begeleiden.

Een mastermind groep is een noodzaak aan het worden om een concurrentievoordeel in de industrie te krijgen. Het dekt de behoeften van een ondernemer met minimale risico’s. Wees slim en doe je onderzoek voordat je je verbindt aan een groep. Als u uw tijd, geld en moeite te investeren, moet die mastermind groep waarde aan u te bieden.

Geef een reactie