Boost je productiviteit met deze 8 apps

Als ondernemer ben je druk met je bedrijf; en alles daaromheen. Je bent verantwoordelijk voor alle activiteiten zoals marketing, sales, administratie, en ga zo maar door. Het is een dagtaak om al deze aspecten uit te voeren en te blijven ontwikkelen om succesvol te worden. Het goede nieuws is dat er genoeg hulpmiddelen zijn die je productiviteit verhoogd en het leven als ondernemer eenvoudiger maakt en tijd bespaard. 

Daarom delen wij graag 8 van onze favoriete applicaties met je om jouw leven als ondernemer leuker en productiever te maken. Doe er je voordeel mee en deel het met je kennissen en medeondernemers.

1. Todoist – Organiseer je takenlijst
Je bent dus verantwoordelijk voor alle aspecten binnen je bedrijf. Je bouwt daarom een behoorlijke to-do lijst op. Met Todoist beheer je eenvoudig al je taken en je vinkt deze af wanneer ze voltooid zijn. Je kunt je taken categoriseren en prioriteit geven voor een optimaal en georganiseerd takenoverzicht. Daarnaast heb je je lijst altijd bij de hand via de website, de mobiele apps, en desktop applicatie! 

App: Todoist
Kosten: Gratis tot 5 gebruikers

2. Google Suite – Tekstverwerking zonder zorgen
Mocht je nog geen producten van Google gebruiken, breng hier dan verandering in. Met de gratis mogelijkheden van onder andere Google Docs en Google Sheets maak en deel je eenvoudig businessplannen, marketing strategieën, contracten en rekenmodellen. Via je mobiel en laptop kun je te allen tijde bij je documenten en kun je deze ook nog eens delen je met klant als je dat wilt. Al je documenten staan bij Google in de Cloud waardoor je je tevens geen zorgen hoeft te maken over backups. Daarnaast biedt Google natuurlijk ook het bekende Gmail en Calendar waarmee je je agenda en mail kunt beheren.

App: Google Suite (Docs, Sheets, Mail, Calendar)
Kosten: Gratis (tot 15GB)

3. Pocket – Artikelen lezen wanneer jij tijd hebt
Als ondernemer ben je vaak online aan het surfen naar informatie, inzichten en tips uit artikelen, podcasts en video’s die je verder op weg helpen om je bedrijf te laten groeien. Hierbij kom je op veel verschillende websites en heb je niet altijd direct tijd om alles door te lezen. Pocket biedt je de mogelijkheid om gestructureerd artikelen te bookmarken om op een later momenteel te lezen. Je kunt links eenvoudig categoriseren en met een premium account ook op een advertentie-vrije en leesvriendelijke manier lezen. Je kan via Pocket ook gerelateerde artikelen bekijken om nog verder in een onderwerp te duiken.

App: Pocket
Kosten: Gratis (basis functionaliteiten)

4. Coosto – Meer resultaat uit social media
Als ondernemer is het belangrijk dat je van jezelf laat horen online. Afhankelijk van je branche deel je online informatie over je bedrijf of bijvoorbeeld over de artikelen die je in je webshop verkoopt. Dat doe je door bijvoorbeeld te bloggen, maar ook door informatie te delen via je sociale kanalen waar jouw doelgroep aanwezig is. Coosto is een app die je helpt bij het beheren en automatiseren van al je social media activiteiten. Met de gebruiksvriendelijke contentkalender kun je bijvoorbeeld al je social media posts direct posten of inplannen voor de komende week of maand. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd!

App: Coosto
Kosten: Gratis 14 dagen proberen (daarna vanaf €39 per maand)

5. Mailchimp – Email marketing voor dummies
Bij het uitvoeren van je marketing taken hoort ook het sturen van mails en nieuwsbrieven naar je klanten en prospects. Mailchimp maakt het eenvoudig om een lijst met emailadressen te beheren, je emails op te zetten en te stijlen en om deze in één keer naar jouw bestand (of een segment daaruit) te sturen. Zo voer je efficiënt je mailcampagnes uit en kan je ook de performance van je campagnes meten.

App: Mailchimp
Kosten: Gratis (tot 2000 contacten)

6. Toggl – Urenadministratie en time tracker
Indien je werkt voor meerdere opdrachtgevers of met opdrachtnemers dan is het van belang dat je je urenadministratie goed bijhoudt. Je wilt je de uren die je voor verschillende klanten maakt goed kunnen registreren. Toggle helpt je hierbij en geeft ook herinneringen met behulp van een timer, zodat je nooit te veel of te weinig uren maakt. De rapportages van Toggl geven je aan het eind van de week of maand netjes inzichtelijk welke uren je voor wie hebt gemaakt.

App: Toggl
Kosten: Gratis (basis functionaliteiten)

7. Brain.fm – Muziek voor de ultieme focus
Natuurlijk, vrijwel iedereen gebruikt Spotify voor het luisteren van muziek voor elke willekeurige mood. Dus ook voor tijdens je werk. Maar wil je je echt goed kunnen concentreren, gebruik dan eens de functionele muziek van Brain.fm. Op basis van wetenschappelijk onderzoek biedt Brain.fm muziek aan waarbij je optimaal kunt focussen en je productiviteit kunt verhogen. Je brein wordt hierdoor op de juiste manier gestimuleerd om je te kunnen concentreren. Iets wat bij “normale” muziek niet optimaal wordt benut.

App: Brain.fm
Kosten: 5 gratis sessies, daarna $6,99 per maand

8. LastPass – Veilig wachtwoorden beheren
Last but not least in dit rijtje is LastPass. Je gebruikt natuurlijk al behoorlijk wat applicaties waarvoor je verschillende gebruikersnamen en wachtwoorden in je beheer hebt. Het laatste wat je wilt is tijd kwijt zijn met je accounts herstellen of dat er gevoelige content op straat beland. Met LastPass kun je al je wachtwoorden eenvoudig, maar vooral ook veilig, beheren. Het biedt je ook de mogelijkheid om automatisch veilige wachtwoorden aan te maken, zodat je nooit meer tientallen wachtwoorden hoeft te onthouden. Met de apps op je laptop en mobiel heb je overal en altijd veilig toegang tot al je applicaties. Al met al een eenvoudige en veilige oplossing voor je onderneming!

App: LastPass
Kosten: Gratis (basis functionaliteiten)

Lijst compleet?
Nee, de lijst is zeker niet compleet. Dit is slechts een greep uit een arsenaal van handige productiviteit apps die je het leven als ondernemer makkelijker en efficiënter kan maken. Probeer ze eens uit en kijk of het jouw leven makkelijker en leuker maakt. We horen graag jouw ervaringen dus laat ze achter in de reacties.

1 reactie

[…] 5. OrganisatievermogenOndernemen brengt vaak chaotische omstandigheden met zich mee. Deadlines die gehaald moeten worden, klanten of leveranciers waar je mee in gesprek bent en ga zo maar door. Dan is het wel zaak dat je als ondernemer je hoofd koel kunt houden en orde in de chaos kunt scheppen. Het organisatievermogen van een ondernemer is het vermogen om efficiënt om te gaan met middelen en tijd ten behoeve van een optimale planning en organisatie. Hierbij hoort het goed kunnen prioriteren van je belangrijkste taken en efficiënt je tijd indelen. […]

Geef een reactie