De toegevoegde waarde van een Mastermind Coach

Steeds meer ondernemers sluiten zich aan bij een Mastermind groep. Dat is een goede zaak, want samen sta je immers sterker. Iedereen die deel uitmaakt van een Mastermind groep zal dan ook beamen dat hij of zij hier zeker beter van is geworden. Maar, het kan natuurlijk altijd beter! Met een Mastermind coach haal je meer uit een Mastermind groep.

Wat doet een Mastermind coach?

Kort gezegd: Een Mastermind coach zorgt ervoor dat de Mastermind groep optimaal functioneert. Eigenlijk is het een buitenstaander die het programma bewaakt.

Kijk, de leden van een Mastermind groep zijn doorgaans druk bezette ondernemers. Dan wil het nog wel eens gebeuren dat bepaalde zaken erbij inschieten, om het zo maar even te zeggen.

Met een Mastermind coach heb je in elk geval geen zorgen over het reilen en zijlen van je Mastermind groep. Hij of zij houdt de touwtjes goed in handen.

Taken van een Mastermind coach

Planning en organisatie
Om een Mastermind groep goed te laten functioneren zijn een goede planning en organisatie onontbeerlijk. De Mastermind coach zorgt ervoor dat de regels van de Mastermind groep secuur worden nageleefd:

 • Iedereen moet aanwezig zijn en voldoende tijd reserveren voor de Mastermind groep;
 • Een goede voorbereiding van alle leden is noodzakelijk;
 • Er wordt geen informatie die in de Mastermind groep wordt gedeeld naar buiten gelekt;
 • Degene die aan het woord is wordt niet door de anderen onderbroken.

Nieuwe leden scannen
Niet iedereen kan zomaar aansluiten bij elke Mastermind groep. Dat zou ten koste gaan van het concept. Want, hoe gezellig het misschien ook zou zijn, het is natuurlijk de bedoeling dat de Mastermind groep uit gelijkgestemden bestaat. Alleen dan kan je elkaar versterken.

De Mastermind coach houdt zich bezig met de selectie van potentiële nieuwe leden en het intakeproces. Zo weet je altijd zeker dat het nieuwe lid goed bij jullie zal passen.

Leden coachen
Behalve dat de Mastermind coach zorg draagt voor het goed functioneren van de Mastermind groep, kun je daar ook bij terecht voor een stukje coaching als je daar behoefte aan hebt. Soms heb je daar naast het sparren met de teamleden, met elkaar meedenken en van elkaar leren, ook behoefte aan.

Een Mastermind coach is doorgaans een procesbegeleider met een achtergrond in coaching. Hij of zij weet precies waar jij als ondernemer mee te kampen kunt hebben. Vaak zijn het ervaren bedrijfscoaches waar je als ondernemer of Mastermind groep veel steun aan kunt hebben.

Groeien als ondernemer?

Maak gebruik van een ervaren business coach

Ben jij op zoek naar:

 • Gelijkgestemde ondernemers om mee te kunnen sparren;
 • Een klankbord;
 • Een mentor die jouw steunt en de vinger op de zere plek weet te leggen;
 • Gezonde groei van jezelf en jouw bedrijf;
 • Het bereiken van de goals die jij jezelf hebt gesteld;
 • Anders leren denken;
 • Problemen ombuigen naar oplossingen en strategieën;
 • Leren van de fouten van een ander.

Dan is een Mastermind groep voor jou the place to be! Zorg er wel voor dat je vooraf checkt wie de andere leden van de Mastermind groep zijn: wat zijn het voor ondernemers, waar staan ze nu en wat zijn hun ambities en doelen.

Kies er bij voorkeur eentje uit die onder leiding staat van een Mastermind coach. Dan weet je zeker dat je alles eruit kunt halen wat erin zit.

Geef een reactie