Hoe een Mastermind groep jou succesvol maakt

Een van de waardevolste instrumenten voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling is het hebben van een Mastermind groep. Door de ondersteuning, feedback en energie van een groep zorg jij ervoor dat je succesvol wordt en je doelen behaalt.

Een Mastermind is een groep van mensen die op ongeveer hetzelfde punt in hun leven staan of gelijkwaardige doelen en ambities hebben. Het is een groep van mensen die toegewijd zijn om zichzelf te verbeteren en vastberaden zijn in het behalen van hun doelen en ambities.

Een succesvolle Mastermind vereist eerlijkheid en respect van al zijn leden. Het verhoogt tevens de lat voor succes en de potentie ervan. Een Mastermind daagt je uit om harder te groeien, verder te reiken en betere prestaties neer te zetten. De groep houdt je verantwoordelijk wanneer je je doelen formuleert en helpt je om inzicht te krijgen in je eigen sterktes en zwaktes. Een Mastermind ondersteunt wanneer het moelijk gaat, maar viert ook samen de overwinningen!

“De gedachten van twee mensen komen nooit samen zonder dat daarbij een derde ontastbare kracht ontstaat” – Napoleon Hill, Think and Grow Rich

Door de gecombineerde kennis en energie van meerdere mensen die allemaal een gelijkwaardig doel nastreven kan een Mastermind bijzondere prestaties neerzetten; Iets waar je alleen moeilijker of zelf niet toe in staat zou zijn.

Dus hoe maakt een Mastermind groep jou succesvol?

Ondersteuning

Als het tegenzit en je door een moeilijke periode gaat zal een Mastermind je overeind houden. Wanneer alles voorspoedig gaat zal een Mastermind je op het goede spoor houden en ervoor zorgen dat je je doelen niet uit het oog verliest. Er is een diep gevoel van kracht die voortkomt uit de kennis dat je er niet alleen voor staat. Dat er anderen zijn die met je onderweg zijn.

Feedback

Een groot deel van het nut van een Mastermind groep schuilt in het krijgen van feedback. Wat ben je goed aan het doen en wat zou je beter kunnen doen? Wat zijn specifieke aspecten waarin je kan verbeteren? De groep als geheel onderzoekt gezamelijk deze vragen. Omdat een Mastermind groep sterk rust op respect en eerlijkheid zal deze feedback altijd van hoge kwaliteit zijn met de intentie om je te laten groeien.

Verantwoordelijkheid

Een deel van je bijeenkomsten zal bestaan uit het stellen van doelen. Het stellen van doelen is echter makkelijk, maar hier consequent aan werken is vaak lastiger. Er gaat vaak veel energie verloren aan jezelf alleen al op het juiste pad houden. Verantwoordelijk geworden houden door iemand buiten jezelf is hierin het geheim en laat dat nou net zijn wat een Mastermind biedt.

Perspectief

Een van de mooie dingen van een Mastermind is het diepe niveau van kennis en begrip dat elk lid van de anderen heeft. Hierdoor weet ieder lid precies waar je nu staat en wat je uiteindelijk wilt bereiken. Waardoor leden elkaar goed van inzicht en feedback kunnen voozien. Andere mensen zien vaak dingen van ons die we zelf missen. Het hebben van dit perspectief en feedback hierop is van onschatbare waarde.

Energie

De gecombineerde energie van een groep mensen die allemaal hard werken om hun doelen te verwezelijken is besmettelijk. Het begint bij zichzelf en het ontstaan van de groep en bouwt vanuit daar een momentum van energie op waarbij het alle deelnemers vooruit helpt.

Waar vind ik een Mastermind groep?

Wil jij graag een Mastermind vinden die jou helpt met het behalen van succes?

Schrijf je dan nu in voor Mastermind groep bij jou in de omgeving!

Geef een reactie