Hoe vind ik een Mastermind groep?

Lees hier wat Mastermind is en hoe je aansluiting vindt in de perfecte groep

Mastermind groepen worden steeds populairder. Met name ondernemers ontdekken hoe je je voordeel kunt doen met een Mastermind groep. De kracht van een Mastermind groep is dat je jouw kennis en ervaring deelt met de andere leden van de groep. Dat maakt het voor veel ondernemers mogelijk om kennis en ervaring uit te delen, waardoor ze sneller en efficiënter kunnen ondernemen en daarmee hun bedrijf succesvol laten groeien. Van deze kennisdeling profiteert iedereen in de groep. Maar, hoe vind je nou een geschikte Mastermind groep?

Wat levert een Mastermind groep mij op?

Kort gezegd: winst. Winst in geld, tijd en ervaring. Een Mastermind groep is een gezelschap van ca. 4 tot 8 gelijkgestemde ondernemers die besluiten om hun krachten bundelen en de ontwikkeling van zichzelf en hun onderneming naar het volgende niveau te tillen.

Door kennis en ervaring uit te wisselen is het makkelijker om je focus te bewaren. Iedereen leert van elkaar. Dat maakt het mogelijk om je bedrijf sneller en gecontroleerd te laten groeien en de omzet te vergroten. Daarnaast doe je veel ervaring van elkaar op, waardoor je beter voorbereid en beter kunt handelen in specifieke situaties die anderen al hebben meegemaakt.

Wat is het verschil tussen een netwerkgroep en een Mastermind groep?

Een Mastermind groep is in tegenstelling tot een netwerkgroep niet voor iedereen toegankelijk. De Mastermind groep bestaat uit een aantal vaste leden die regelmatig samenkomen, onderling afspraken maken en er voor elkaar zijn, ook buiten de samenkomsten. De leden van de groep zelf bepalen de samenstelling van de groep en wie er eventueel aan wordt toegevoegd. De groep ontmoet elkaar op regelmatige basis, dit kan zowel online als offline, of beiden.

Een netwerkgroep, het woord zegt het eigenlijk al, is er voor iedereen die belangstelling heeft om zijn of haar netwerk uit te breiden, of over een bepaald topic even wil sparren. Aan de meeste netwerken zijn minder strikte regels gebonden dan bij een Mastermind groep het geval is.

Heeft iedereen baat bij een Mastermind groep?

Iedereen die op persoonlijk- of zakelijk vlak wilt groeien of ambitieuze plannen heeft kan er zijn of haar voordeel ermee doen. Door kennis en ervaring te delen met gelijkgestemden verlopen de beoogde trajecten sneller, soepeler en vooral effectiever.

Zo werkt het voor jou:

  • Jouw doelen komen op de agenda. Alle leden van de Mastermind groep buigen zich over de best mogelijke strategie of oplossing voor jou. Zo krijg je al snel nieuwe inzichten in de diverse mogelijkheden;
  • Doordat je er niet meer alleen voorstaat, maar een team van sparringpartners tot je beschikking hebt, krijg je meer kennis, een groter netwerk, maar ook zelfvertrouwen. Een goed gevoel dus;
  • Je voelt je gesterkt als je merkt dat anderen met dezelfde problemen of vragen worstelen. Door samen te werken en je krachten en gedachten te bundelen kom je sneller tot een oplossing.

“Een Mastermind groep is groter dan de som van zijn leden”

Hoe vind ik een geschikte Mastermind groep?

Dat kan op verschillende manieren, waarvan we er hier een aantal noemen:

Professionele coach
Vaak worden ondernemers tijdens een netwerkborrel of bezoek aan een netwerkgroep benaderd door een professionele coach. Die is dan op zoek naar gelijkgestemde ondernemers om één of meerdere Mastermind groepen samen te stellen en te begeleiden. Een Mastermind coach zorgt ervoor dat een Mastermind groep optimaal functioneert.

Social media
Via social media worden ook regelmatig oproepen gedaan door ondernemers en/of professionele coaches voor deelname aan een Mastermind groep. Daar kan je op reageren om te zien of jij je daar prettig bij voelt en of je zo in een groep gelijkgestemden komt. Daarnaast kan je proberen om via bijv. LinkedIn of Facebook gelijkgestemden te vinden door hen berichten te sturen, ze moeten dan wel het concept snappen, ervoor openstaan en passen bij jouzelf.

Zelf een Mastermind groep beginnen
Dat kan natuurlijk altijd. Zo weet je zeker dat je met gelijkgestemden in een groep zit die je vanaf het begin zelf samenstelt. Bij Mijn Mastermind kun je je eigen groep starten of je aanmelden bij een reeds bestaande groep. Hiermee begint je weg naar persoonlijke ontwikkeling en het verbeteren van je ondernemersvaardigheden.

Meld je nu gratis aan

Start direct met je eigen Mastermind groep

2 reacties

Geef een reactie