Een Mastermind groep opzetten

Zelf een Mastermind groep opzetten is helaas niet zo gemakkelijk als je zou willen. Er zijn een aantal belangrijke aspecten bij het opzetten van een Mastermind groep. Deze aspecten zijn belangrijk voor het daadwerkelijke succes van een groep en bepalen ook of een groep stand houdt.

Vindt Mastermind groepsleden

In een ideale situatie krijg je vanuit je omgeving of netwerk een uitnodiging om deel te nemen aan een nieuwe of bestaande Mastermind groep of ken je toevallig zelf al een paar mensen die interesse hebben. Bedenk wel dat je hiervoor al een omgeving moet hebben die bestaat uit anderen die net zo ambitieus zijn zoals jijzelf en die openstaan om deel te nemen aan een Mastermind groep.

Direct een Mastermind groep opzetten

Ontdek wat onze community voor jouw succes kan betekenen

Voor degene die (nog) niet zo’n omgeving hebben is de zoektocht naar een Mastermind een stuk lastiger. Je zult dan zelf moeten beginnen met het zoeken en contacteren van anderen – waarschijnlijk buiten je eigen omgeving – om te ontdekken wie er graag zou willen aansluiten bij een Mastermind. Bedenk ook dat een goede Mastermind groep bestaat uit 4 – 6 personen, soms eventueel nog aangevuld door een Mastermind coach.

Gelijkwaardige doelen en motivaties

Als je eenmaal een groep van andere potentiële deelnemers hebt gevonden dan is het daarna alsnog de vraag of hun motivaties, doelen en ervaringen wel in lijn liggen met het uiteindelijke doel van de Mastermind groep.

Het hebben van gelijkwaardige doelen en motivaties is een belangrijk aspect bij het vormen van een groep, omdat dit voor een groot deel bepaalt of een groep succesvol zal zijn en voor de langere termijn zal samenblijven.

Vragen die helpen om dit te achterhalen zijn o.a.

  • Hoe beschrijf je jouw persoonlijke of zakelijke missie?
  • Wat zijn jouw doelen en wat wil je over 3 jaar bereikt hebben?
  • Wanneer is de Mastermind groep voor jouw succesvol?

Samenwerken en groeien

Bij het opzetten van je Mastermind groep is het belangrijk dat iedereen uiteindelijk met hetzelfde doel voor ogen de samenwerking aan gaat. Je breidt je netwerk uit en deelt ervaringen met elkaar om zo te groeien als ondernemer. Je werkt samen, om samen meer te bereiken.

Door ervaringen uit te wisselen deel je belangrijke kennis waar anderen weer mee verder kunnen in hun situatie. Ondernemers hebben vaak veel zorgen en hebben ook vaak bekende valkuilen om rekening mee te houden. Wanneer je dan ervaringen over deze valkuilen van anderen leert kun je hier zelf beter mee omgaan en groeien als ondernemer. Hierdoor kun je uiteindelijk succesvoller ondernemen.

Een Mastermind groep opzetten of vinden?

Ondanks de belangrijke principes en regels van een Mastermind groep is het niet zo het je veel tijd hoeft te kosten om van start te gaan en een groep op te zetten. Of je aan te melden voor een reeds bestaande Mastermind groep. Via Mijn Mastermind kun je jezelf namelijk met één klik aanmelden en je eigen Mastermind groep opzetten. Je kunt je eigen Mastermind groep opzetten binnen jouw regio of een online groep maken en direct van start gaan.

Het is onze missie om mensen te helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Wij richten ons op het samenbrengen van mensen die vastberaden zijn in het verwezenlijken van hun doelen. Mensen die een Mastermind groep opzetten of een groep zoeken helpen wij om hun gewenste succes te behalen.

Geef een reactie